Gå tilbage

Media Art Days - Ringkøbing 2024

23. sep - 3. okt 2024

Inspirerende kunstnere fra Danmark, Holland, Tyskland, Austrig og Norge mødes til et 2-ugers kunstnerophold på Brogården Kulturvæksthus for at eksperimentere, udvikle og dele deres praksis, de vil undersøge og transformere de lokale historie, biotoper og flora i Ringkøbing-Skjern-området til fordybende audiovisuelle kunstinstallationer ved hjælp af fotogrammetri, digitale mikroskoper, projektion, lyskunst og rumlige lydlandskaber.

På Brogården vil der være daglige workshops, foredrag og oplæg fra kunstnere og specialister samt kuratorer åbne for offentligheden og for gymnasieelever. Se det fulde program her

Gå ikke glip af Jakob Fällings særlige foredrag og udstilling: Digitalt papirklip: Tegninger i kraftigt karton, den 25. sept kl. 15.00

Nogle af højdepunkterne i programmet ud i byen, som er åbent for offentligheden, er vandlysinstallationen MONAD. Det sker på Ringkøbing havn om aftenen den 27. -28. sep kl.20.30.

Mere over vil være mere end 6 lys- og interaktive installationer for hele familien i Ringkøbing centrum, der fylder tomme butikker eller bruger facaderne på nogle bygninger som et åbent atelier, hvor kunstnerne vil dele deres digital og lyskunst. Den 27. og 28. sept. fra kl 19.00-22.00. Se det fulde program her

Samt XRay-fashion Upcycled, en virtual reality-oplevelse fra 26 sep. - 3. okt. der fortæller den virkelige historie om tøjproduktion i fast fashion-industrien og dens indflydelse på bæredygtighed.
Installationen er organiseret i samarbejde med Ringkøbing Fjord Teater og Vej og Park Ringkøbing og vil foregå på Materielgården, engehavevej 45, Ringkøbing.
Det er en individuel oplevelse, gratis og skal pre-bookes  ved https://rfteater.dk/xrayfashion/

Åbent program for hele familien den 27.-28. sep  kl.19.00- 22.30 Ringkøbing centrum og havnen

MONAD lyskunst på vand i Ringkøbing Havn kl. 20.30 -22.30

Krig og kærlighed video mapping på Ringkøbing Kirke kl. 19.00 -22.00

Self Spot  Interactive video mapping

Just me and my trusty technology video art

Shortcut (Deel 1) video installation

Andre installationer er på vej - Tjek programmet igen om få dage :-)

Foredrag og workshops på Brogården Kulturvæksthus:

Tirsdag den 24. september kl. 15.30-17.00
Foredrag: Klimatilpasning- og bæredygtig byudvikling
ved Kristina Momsen Sloth, civilingeniør, WSP

Klimaforandringernes betydning for klimatilpasningsudfordringerne i Danmark.
Regionale projekter med fokus på klimatilpasning: Coast 2 Coast Climate Challenge, LIFE ACT, evt. andre mindre projekter.
Kunst som medspiller i klimatilpasningsprojekter.
Efterfølgende diskussion.

Onsdag den 25. september. kl. 15.00
Foredrag: Digitalt papirklip
ved Jakob Fälling

Onsdag den 25. september. kl. 15.30
Foredrag: XR Immersive Storytelling
ved Maria Herholdt Engermann - MANND ApS

Onsdag den 25. september. kl. 16.30 - 20.00
Workshop: XR Immersive Storytelling
ved Maria Herholdt Engermann - MANND ApS

Dagen faciliteres af MANND,  et XR design-studie fra Aarhus, som har mange års erfaring med at eksperimentere med XR teknologi i storytelling og kunstprojekter. 
*XR teknologi dækker over bl.a. Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR).
MANND står også bag VR-dokumentaren X-Ray Fashion Upcycled, som kan opleves i Ringkøbing 26.-30. september - book billetter her (det er gratis).

Torsdag den 26. september kl. 15.00
Foredrag: The Making af MONAD
ved Anastasia Isachsen

Anastasia vil introducere sit arbejde inden for video og lyskunst og vil tale om Monad videoinstallation på vand. Hendes arbejde med naturen og vand.

Torsdag den 26. september kl. 15.30-17.30
Workshop: Lumen + Pixel
ved Jo Ta, rebeam

Denne hands on workshop er designet til at uddanne brugere af videoprojektorer om de væsentlige egenskaber og teknologier til videoudstyr danner et kunstnersynspunkt. Ofte er detaljerne ved sådant udstyr ikke godt forstået, især når det kommer til at definere implementeringen og omkostningerne ved et projekt. Denne mangel på forståelse kan føre til misforståelser om udstyrets muligheder og kan resultere i overvurdering dets økonomiske værdi, hvilket kan påvirke projektets udvikling negativt.
Workshoppen faciliteres af digital kunstner Jo Ta, som oprindeligt er fra Boliva, men bor i Berlin.

Mandag den 30 september kl 15.00 -16.30
Foredrag: Curating Lysfestivaler  
ved Birgit Lill-Schnabl
Klanglight Festival, Artistic Director

Dina A.H., Artistic Director 
Vinterlys Festival 

Andrea Möller, Artistic Director 
Luna Festival 

 

Media Art Days er organiseret af Brogården Kulturvæksthus, i samarbejde med Media Art Friesland, Ringkøbing udviklings forum og handelsforening, Ringkøbing Kunstråd, Ringkøbing Fjord Teater og støttet af Ringkøbing Skjern Kommune og Culture Moves Europe.